2013 m. liepos 15 d., pirmadienis

Keksiukai su Snickers ir žemės riešutų sviestu



Vasara - šviežių sodo ir miško gėrybių metas. Atrodo, tik ir mėgaukis įvairiausiomis uogomis, o apie kitus saldumynus lyg ir turėtum pamiršti. Na nebent į draugiją dar kokių ledų pasiimtume. Bet visa kita kaip ir turėtų pasilikti gūdesniam rudens vakarui. O man va, nuo pat vasaros pradžios iš galvos niekur nepabėga mintys apie šokoladą - baltą, juodą, pienišką... Ir nenoriu aš jo šiaip, vieno. Būtinai norisi jį kur nors įkomponuoti, išbandant vis kokį naują receptėlį. Štai šiandien nuo pat ryto mano apsimiegojusioje galvoje kirbėjo tik viena mintis  - sodrus šokolado ir riešutų skonis, noriu noriu noriu! Kadangi spintelėje dar savosios akimirkos laukė keletas mažyčių snikeriukų, net nedvejodama nusprendžiau, jog šiandien išaušo diena būtent jiems!

Šių keksiukų variantų interneto platybėse galima rasti įvairių - ir paprasčiausių, ir su pienišku šokoladu, ir su bananais. Šitas receptas kiek skiriasi nuo visų kitų, su keletu patobulinimų "iš galvos". Tačiau kaip pagrindu rėmiausi šiuo. Beprotiškai paprastas ir greitas receptėlis. Ir skanus. Toks skanus, kad viena pati išsyk sukirtau beveik visus keksiukus!


Keksiukai su Snickers ir žemės riešutų sviestu

9 vidutinio dydžio keksiukams reikės:
1 snickers šokoladuko (ėmiau du mažiukus)
40g pieniško šokolado
1 kiaušinio
1 kiaušinio trynio
40g rudojo cukraus
40g baltojo cukraus
70g sviesto
1 kupino šaukšto grietinės (30proc.riebumo)
70ml natūralaus jogurto
poros valg.šaukštų žemės riešutų sviesto
170g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių

O gaminame taip:

Išlydome sviestą ir padedame į šalį, leisdami jam kiek atvėsti. Mikseriu išplakame kiaušinį, trynį ir cukrų, kad tešla bent jau padvigubėtų. Įmaišome grietinę ir jogurtą, paplakame apie minutę. Supilame atvėsusį sviestą, dar šiek tiek paplakame. Suberiame persijotus miltus ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišome. Suberiame norimo dydžio gabalėliais supjaustytus snikeriukus ir šokoladą. Pasiruošiame formeles. Aš dalį kepiau silikoninėse formelėse, dalį dėjau į popierines formeles. Dedame tešlos iki pusės formelės gylio, kabinam šaukštelį žemės riešutų sviesto, dedam jį per viduriuką ir uždedam likusią dalį tešlos. Standartiškai paliekame apie 1cm nuo formelės viršaus. Paruoštus keksiukus dedame į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę ir kepam apie 25min.. Ar keksiukai iškepę, patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusius traukiame lauk ir leidžiame atvėsti (jei sugebėsime išlaukti, kai visa virtuvė kvepia šokoladu ir riešutais). Skanaus!



p.s. Pati tešla šiame recepte labai universali, keksiukai iškepa minkšti ir purūs, tad su priedais galima žaisti labai įvairiai, tereikia pasitelkt vaizduotę :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą