2013 m. liepos 21 d., sekmadienis

Purus it debesėlis varškės apkepas


Tobulas varškės apkepas - koks jis? Naršydama ir ieškodama receptų, radau ne vieną tobulą. Tačiau išbandžiusi vieną, kitą, trečią... na, ne tas. Kažkas ne taip, ir taškas! Galbūt esu iškėlusi pernelyg aukštus reikalavimus šiam, atrodytų, paprastam gardėsiui. Bet mano vaizduotė sudėjo tobulybę, pagautą vaikystėje televizoriaus ekrane. Taip taip, ne kitur. Ne ragautą, o tik matytą skonį. Viename nuostabiausių serialų "Draugai", kuriame jie šitokį skanėstą net nuo grindų kapojo su didžiausiu pasitenkinimu :)) Va tokia yra mano siekiamybė! O šis apkepas jau visai arti tokios įsivaizduojamos ir trokštamos tobulybės. Gamintas teplep stiliumi pusryčiams, tad paragavusi to švelnaus purumo iškart lėkiau pasižymėti gaminimo proporcijų.


Purus it debesėlis varškės apkepas

Reikės:
400g pusriebės kreminės varškės (ėmiau President 8%)
2 kiaušinių
100ml pieno
4 valg.š. manų kruopų
4 valg.š. cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus

Papuošimui:
vanilinis padažas (nebūtinai)
keletas šilauogių (nebūtinai)

Gamyba:

Manų kruopas užpilame pienu ir paliekame išbrinkti. Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir varške (jeigu imsite ne kreminę - tuomet patartina sublenderiuoti). Supilame išbrinkusias kruopas, išmaišome. Aš dar įdėjau keletą džiovintų spanguolių, kurias iš vakaro pabrinkinau užpylusi vandeniu, tačiau tai nėra būtina. Galiausiai atskirame inde iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus ir sudedame juos į tešlą, gerai išmaišydami. Viską pilame į kepimo indą ir kepame apie 40min. įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje.

Savąjį kepinį dar pagardinau vaniliniu padažu (pirkau) ir papuošiau keliomis šviežiomis šilauogių uogomis. Pats pačiausias, kol dar šiltas. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą