2013 m. rugpjūčio 2 d., penktadienis

Kreminė daržovių sriuba su džiovintais grybais

 
Pasakiškas skonis savaitgaliui. Idealiai kreminė, su švelnia džiovintų grybų gaidele. Viena skaniausių sriubyčių, kokias teko kada valgyti. Labai rekomenduoju išbandyti ir pradžiuginti savo šeimynas :) Recepto "pamatai" pasiskolinti iš šio puslapėlio, o visa kita parinkta begaminant. Truputį iš galvos, truputį pagal skonį ir truputį pagal tai, kas šaldytuve ar lentynoj užsilikę.

Kreminė daržovių sriuba su džiovintais grybais

Reikės:
1-2 bulvių
4 lydytų sūrelių (ėmiau 2 "Cento" ir 1 "Panemunės pievų" sūrelį, be priedų)
0,25l mėsos sultinio
1 svogūno
1 morkos
1 šaukštas pomidorų padažo (ėmiau padažą su daržovėm)
kelios riekės duonos
1 šaukštas džiovintų grybų miltelių
saujelė ryžių makaronų (nebūtina)

Gaminimas:

0,7 litro vandens ištirpiname sūrelius (jei pjaustosi - supjaustome kubeliais, jei ne - tiesiog šaukštu įdedame juos į vandenį). Maišome, kol ištirps. Suberiame kubeliais pjaustytas bulves ir verdam 15-20min.

Keptuvėje pakepinam susmulkintus svogūnus su morkom. Kai šie paskrus, užpilame mėsos sultiniu (aš ėmiau nuovirą nuo jautienos), įdedame pomidorų padažo, druskos, pipirų; išmaišome.

Šiuo mišiniu užpilame pavirtą sriubą. Įberiame šaukštą džviovintų grybų miltelių (norint sodresnio skonio, galima berti ir daugiau), išmaišome. Maišydami leidžiame dar minutėlę pavirti. Išjungę ugnį, suberiame saujelę ryžių makaronų. Jie šiame recepte nėra būtini, bet kadangi dariau "maišalynę", tai dėjau ir jų (skoniui tikrai nepakenkė :) ).

Patiekiame pabarstydami kubeliais pjaustytos duonos (ėmiau juodą su įvairiom sėklom, mamos keptą). Skanaus ;)



Žinau, jog šią sriubą gaminsiu dar ir dar :) Tiesa, kitąkart tikrai nedėsiu morkų. Norint kažko panašesnio į "grybienę", jos tikrai nėra būtinos. Visgi tokio sprendimo priežastis kita - tiesiog nenoriu kitąkart morkų rankioti vaikui iš lėkštės, nes morkos sriuboje vaikui yra didelis didelis NE :)))


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą