2013 m. rugpjūčio 10 d., šeštadienis

Citrininiai šviežios grietinėlės ledai

















Vasara. Tikrų tikriausia. Karšta ir nenuspėjama. O per tokius karščius visada norisi atgaivos. Turbūt kiekvienas pritars, jog pati skaniausia atgaiva yra ledai :) Ir nors teigiama, kad šaltu desertu karštį vyti lauk nėra tinkamas pasirinkimas, vis dėlto tooookio skonio atsisakyti tiesiog neįmanoma. Burnoje tirpstantys, gaivūs, šiek tiek rūgštoki, bet ne per daug. Tobuli. O ir pasigaminti juos užtrunka itin trumpai.

Gaminimo idėją radau čia, tačiau, kaip dažnai nutinka, receptą šiek tiek pakoregavau pagal save. Na taip, tiesiog. Nes taip norėjosi :) Tad dalinuosi ir originaliais, ir savais produktų kiekiais.


Citrininiai šviežios grietinėlės ledai 

Reikės:
500g riebios grietinėlės (33-35%) (ėmiau 450g 36%, nes tokią tuo metu turėjau)
400g saldinto kondensuoto pieno (dėjau 300g)
1 citrinos sulčių (apie 50ml; dėjau daugiau, nes norėjosi intensyvesnės rūgštelės)

Kaip gaminti:

Išplakti grietinėlę. Labai svarbu neperplakti ir sustoti kai tik grietinėlė pradeda standėti, nes kitaip paskui skanausite labai riebiais ledais. Į išplaktą grietinėlę įpilti kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Pamažu viską išmaišyti, jei trūksta rūgštelės - įpilti dar šiek tiek citrinos sulčių. 

Dėti indą į šaldymo kamerą porai valandų. Šiam laikui praėjus išimti ledus, pamaišyti ir dėti atgal į kamerą 6-8val. Norint galima juos supilstyti į žaismingas silikonines formeles, kad valgyti būtų dar smagiau. Būtent taip pati ir padariau.

Geriausia palikti ledus šalti pernakt, nes gali būti sunku išlaukti. Štai pati neišvėrus suvalgiau nemažą indą šaltos, dar tik tik pradėjusios stingti grietinėlės :))) 


Sušalusius ledus galima patiekti su citrinos griežinėliu, tarkuota žievele, uogom ar kuom tik širdis geidžia. 

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą